Projecten

Actuele projecten

Beschrijving project Update Zonnepanelen project geluidswal A50 / Wilgendaal

Op 20 april 2023 zal er door de Werkgroep Herpse Energie Cooperatie i.o in het dorpshuis 't Slotje te Herpen een informatie avond worden gepresenteerd over het Zonnepanelen project Geluidswal A50.
 
Locatie: Dorpshuis 't Slotje
Inloop vanaf: 19.45
Aanvang      : 20.00
 

De inwoners van Herpen mogen zelf het project 'Zonnepanelen geluidswal A50 / Wilgendaal' ontwikkelen.

De gemeente Oss heeft het mogelijk gemaakt dat er op de geluidswal langs de A50 een zonneveld kan worden aangelegd. De gemeente Oss wil de grond aan het dorp beschikbaar stellen (bijvoorbeeld verhuren), zodat inwoners daar een collectief zonnepanelproject kunnen realiseren. De groene stroom die opgewekt wordt, is goed voor het milieu en de portemonnee van de deelnemende inwoners van Herpen e.o.

Op initiatief van enkele inwoners van Herpen, in samenwerking met de Dorpsraad en de gemeente Oss is er een werkgroep opgericht die dit plan gaat opzetten en uiteindelijk een stichting 'Herpse Energie Coöperatie' (afgekort 'HEC') gaat oprichten.

De werkgroep bestaat uit: Wilfried Ploegmakers, Willy de Kort, Tom van Leeuwen, Peter van Roosmalen, Vincent Snels (gemeente Oss) en Willem Buiter (zonnecoach Provincie / gemeente Oss).

De nog op te richten stichting 'Herpse Energie Coöperatie' (HEC) gaat dit plan vorm geven, uitvoeren en exploiteren. Daarbij wordt een bestuur gevormd met een voorzitter, secretaris, penningmeester en bestuursleden.

Op 17 mei 2022 is door de werkgroep een eerste presentatie gegeven van de plannen en wat er tot dan toe gedaan is. Ook werd globaal geschetst van wat er nog allemaal gebeuren moet en wat daar bij komt kijken. Zie hier de presentatie.
Een aantal geïnteresseerde heeft al aangegeven op de hoogt te willen blijven van de ontwikkelingen, via email, informatieavonden en eventuele brochures en nieuwsbrieven.

Als u ook op de hoogte wilt blijven via email, of andere vragen of suggestie heeft kunt u mailen naar zon@herpseenergie.nl