Nieuws

8 november 2024 een symposium over mantelzorg

De Seniorenraad Oss organiseert op 8 november een symposium over mantelzorg.

Op 10 november is de dag van de Mantelzorg. Daarom leek het ons een goed idee om daar op 8 november aandacht aan te geven met een symposium en informatiemarkt.

We kijken op een brede manier naar wat mantelzorgers tegen kunnen komen tijdens hun intensieve zoektocht naar ondersteuning,

Zo wordt een gevarieerd dagprogramma aangeboden. We kennen ook in de gemeente Oss een groot aantal mantelzorgers, maar we weten ook dat een aantal personen zich geen mantelzorger voelen die het wel zijn.

Mantelzorgers zorgen voor hun naasten, vrienden en bekenden. Dat kan huishoudelijke ondersteuning zijn, maar het kan ook oplopen tot 24-uurs zorg voor een mindervalide huisgenoot.

De taken lopen nogal uiteen van hulp in de huishouding tot begeleiding van personen en administratieve ondersteuning bij zorgkosten.

Meestal is mantelzorg een onbetaalde taak die in uren en/of kosten nogal kan oplopen.

Dit symposium geeft op enkele vragen antwoord, maar laat ook zien wat wel mogelijk is. We laten zien wat mantelzorgers tegen kunnen komen in de uitvoering van hun taken. We weten allemaal dat mantelzorgers in de toekomst zwaarder belast zullen worden door gebrek aan professionals of door te dure ondersteuning. De zorg moet voor iedereen betaalbaar blijven, maar dan liever niet ten koste van de mantelzorger.

Naast het symposium is een informatiemarkt opgezet door ONS welzijn en de gemeente Oss. Daar zullen een groot aantal instanties informatie geven over diverse onderwerpen die met mantelzorg te maken hebben.

Het symposium zal worden gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis te Oss. De informatiemarkt wordt ook in de hal van het gemeentehuis te Oss gehouden.

Dit alles vindt plaats op 8 november van 10.00-16.00 uur. Deelnemers aan het symposium krijgen ook een lunchpakket aangeboden.

De aanmelding voor het symposium kan tot 4 november via symposium@seniorenraadoss.nl. Men krijgt toegang tot het symposium met een geldige QR-code die wordt toegestuurd na aanmelding.

De informatiemarkt is vrij toegankelijk gedurende de openingstijden.

Parkeergelegenheid is er voldoende in de omgeving van het gemeentehuis.